Dziś znowu kolejna surówka, tym razem z białej kapusty. Brak majonezu sprawia że surówka jest bardziej dietetyczna i zdrowa. Bardzo smaczny dodatek do mięs.Sos:3 łyżki oliwy z oliwek1 łyżka octu winnego (lub soku z cytryny)s zczypta soliszczypta pieprzu1 mały ząbek czosnku1 czubata łyżeczka cukruWykonanie:Z podanych składników sporządzić sos, dodać zmiażdżony czosnek. Wymieszać.Składniki surówki:1/2 główki białej kapusty2-3 ogórki korniszony1 cebulapęczek koperkuWykonanie:Kapustę poszatkować lekko zasolić. Korniszony pokroić w plasterki, cebulę w piórka a koperek posiekać. Wszystko wymieszać z wcześniej przygotowanym sosem. Do surówki można dodać rodzynki, ( ja nie dodaję ponieważ nie wszyscy je lubią).Smacznego!