Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
kapusta biała 300 gramów
pomidory 2 sztuk
cebula 1 sztuk
oliwa 3 łyżek stołowych
czosnek 2 ząbki
ocet winny według uznania
cukier według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną
kapustę poszatkować, posolić i odstawić na 20 minut. Sparzone, obrane
pomidory pokroić w niezbyt drobną kostkę. Oczyszczoną
cebulę posiekać.Oczyszczony
czosnek zmiażdżyć z odrobiną
soli i wymieszać z
oliwą. doprawić
cukrem,
pieprzem oraz
octem. Połączone składniki sałatki polać sosem i wymieszać. wyłożyć na salaterkę i podawać do
mięs, ryb,
wędlin,
kaszy,
makaronów, pierogów i naleśników z
serem żółtym.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia PolskaSurówkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: