ßßß Cookit - przepis na Surówka z kapusty i pomidorów

Surówka z kapusty i pomidorów

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
kapusta biała 300 gramów
pomidory 2 sztuk
cebula 1 sztuk
oliwa 3 łyżek stołowych
czosnek 2 ząbki
ocet winny według uznania
cukier według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Oczyszczoną kapustę poszatkować, posolić i odstawić na 20 minut. Sparzone, obrane pomidory pokroić w niezbyt drobną kostkę. Oczyszczoną cebulę posiekać.
Oczyszczony czosnek zmiażdżyć z odrobiną soli i wymieszać z oliwą. doprawić cukrem, pieprzem oraz octem. Połączone składniki sałatki polać sosem i wymieszać. wyłożyć na salaterkę i podawać do mięs, ryb, wędlin, kaszy, makaronów, pierogów i naleśników z serem żółtym.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Jarzyny i Pasztety weg.
Kuchnia Polska
Surówki
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12532/Surowka-z-kapusty-i-pomidorow