Kolejną moją propozycją jest sałatka z pierożkami tortellini. Jej zaletą jest szybkie przygotowanie, a wadą że bardzo szybko znika. Nie sposób się jej oprzeć, zwłaszcza mi. Bo ja bardzo lubię wszelakie surówki i sałatki I postaram się nadrobić wszystkie zaległości w ich dodawaniu.Składniki:1 opakowanie pierożków tortellini serowych1 ogórek świeży1 puszka kukurydzy25 dag szynki konserwowej25 dag sera żółtego2 pęczki szczypiorku2-3 łyżki majonezu1 mały jogurt naturalnysólpieprzWykonanie:Pierożki ugotować według przepisu na opakowaniu. Kukurydzę odsączamy. Szynkę, ser i ogórka kroimy w kostkę. Szczypiorek siekamy. Majonez mieszamy z jogurtem, doprawiamy solą i pieprzem, polewamy sałatkę, a następnie delikatnie mieszamy. Wstawiamy na 2 godziny do lodówki aby smaki się połączyły.Smacznego!