Wykonanie
Moje chłopaki tą
sałatkę nazywają "Full wypas" :)), jest bardzo syta, każdemu posmakuje :)
przepis zaczerpnięty z blogu "Mama i Pomocnicy"250 gram ugotowanych tortellini z
szynką lub
mięsem0,5 puszki
kukurydzy (dałam
kukurydzę z
groszkiem, taka mała puszeczka)6-7 sztuk
pomidorków koktajlowych150 gram
szynki konserwowej0,5 długiego
ogórka100 gram
sera żółtegopęczek
szczypiorku2 łyżki
majonezu2 łyżki
jogurtu naturalnegosól,
pieprzOgórki,
szynkę,
ser pokroić w małe kosteczki.
Pomidorki umyć i pokroić na ćwiartki (można obrać ze skórki, wcześniej sparzając). Wszystko dodać do ugotowanych, ostudzonych pierożków, odsączonej z zalewy
kukurydzy, posypać siekanym
szczypiorkiem, doprawić, wymieszać z
majonezem i
jogurtem.
Ser można również zetrzeć na dużych oczkach.