Wykonanie
Jeśli jesteś wege istotą, która trafiła na ten przepis szukając zdrowych wegańskich opcji, czym prędzej klikaj na magiczny krzyżyk w prawym górnym
rogu. Tym razem jest bardzo niezdrowo.Sos wręcz banalny, nie trzeba wcale wielu składników:- passata pomidorowa- wegański topiący się
ser żółty-
tofu-
sól,
pieprz,
słodka papryka w dużych ilościach. dla mocy można użyć ostrej, a owszem, można.
Ser i
tofu zetrzeć na tarce na niedużych oczkach. Do rondelka wlać passatę, wrzucić starte
tofu i
przyprawy. Podgrzewać dużo mieszając. Gdy zacznie bulgotać, zdjąć z ognia i dodać
ser, zamieszać i po minucie gotowe. Można polać na przykład uszka z
kapustą i
grzybami. U mnie sklepowe, bo mam ciekawsze rzeczy do roboty niż lepienie uszek. No dobra, akurat tym razem nie miałem. Ale komu by się chciało?