Oto dzisiejszy pomysł na w miarę szybki i tani obiad. Przygotowanie nie trwało nawet godziny piekło się ok 30 minut. Jedyny minus to taki , że gdy mamy zbyt tłusty boczek to bardzo tłuste ale dobre. Przepis ten pochodzi z jednej książki kucharskiej ale to i owo zmienione:) podaję z moimi zmianami.Składniki:Kilka dużych ziemniakówmasło2 małe cebule lub jedna dużaŚwieży tymianekŚwieży rozmarynŚwieży koperekChudy boczekser cheddar żółtysól i pieprzWykonanie:Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w średnie plastry.Na patelni rozgrzać masło i podsmażyć ziemniaki przez ok 10 minut. Przyprawić solą i pieprzem i odstawić .Cebulę posiekać w drobną kostkę.Na patelni rozgrzać masło podsmażyć cebulę i przyprawić solą, pieprzem, tymiankiem i rozmarynem.Do cebuli dodać ziemniaki i całość wymieszać i w razie potrzeby doprawić.Boczek pokroić w cienkie plastry. Można do tego użyć krajalnicy do chleba.Naczynie żaroodporne wyłożyć plastrami boczku tak aby część boczku wychodziła poza naczynie.Koperek posiekać, a ser pokroić w kostkę.Na boczek układać ziemniaki warstwami, które posypujemy koperkiem i serem, na koniec zawijamy boczek na ziemniaki i wkładany do rozgrzanego piekarnika do czasu aż boczek się zarumieni.Smacznego!!!