Wykonanie
No znów, znów na zielono, no co zrobić...Potrzebowałam dodatku do
ryby, na szybko z resztą, więc sięgnęłam w czeluście pamięci i wyjęłam "przepis" na
sałatkę ową. Pomysł Jamiego.
Sałatka zupełnie nie wygląda, wiem, ale cóż zrobić....choćbym nie wiem jak chciała, nie dało się tego inaczej pokazać, przynajmniej nie dzisiaj;pPrzygotowanie: 5 minutKoszt: około 10 złSkładniki:garść
roszponkigarść
rukolisok z połowy
cytrynysól morskapieprz czarny świeżo zmielonyprażony
sezam - ode mnie, szczyptaodrobina startego
parmezanuSałaty myję, osuszam.Liście układam w naczyniu, skrapiam je
sokiem z cytryny, doprawiam do smaku, na koniec posypuję
serem i
sezamem, mieszam delikatnie, od razu podaję.