Wykonanie
No i doczekał się i tatar na swojego posta;pA tak
serio, to Połówek wybłagał żebym mu go przygotowała, zakupił nawet w tym celu
mięso...no to
jadę z tym światem;)Tatar ma swoich zwolenników jak i wielu przeciwników, ale o gustach podobno nie dyskutuje się...My go bardzo lubimy i tyle. Ważne, żeby
mięso kupować z pewnego źródła, bo w końcu jemy je w stanie surowym.Przygotowanie: 15 minutKoszt: około 15 złSkładniki:250 g
mięsa wołowego1 średnia
cebula2
ogórki kiszonesól,
pieprzłyżka
oliwy2 ząbki
czosnku1
żółtkoMięso kupiłam już zmielone, to znaczy poprosiłam o jego zmielenie. Podwójne.Do miski wkładam
mięso, dodaję
oliwę,
sól,
pieprz,
oliwę, wyciśnięty przez praskę
czosnek, mieszam wszystko dokładnie. Nie przesadzam z doprawianiem, gdyż to można zrobić indywidualnie mając tatara na talerzu;pZ
mięsa formuję kostkę lub kulkę, jak kto woli z wgłębieniem na
żółtko.
Jajko parzę wrzątkiem, oddzielam
żółtko od
białka, po czym nakładam
żółtko na
mięso.Na talerz
daję mięso, a wokół niego układam drobno posiekaną
cebulkę oraz
ogórki.Gotowe;)))