Kotlety z jajek bardzo proste do przygotowania ,smaczne i tanie.Szybki i pyszny obiad do tego piure ziemniaczane i pikantniejsza surówka .PolecamSkładniki :10 ugotowanych jajek średniej wielkości1 jajko surowe1 cebula drobno pokrojona w kosteczkę (średniej wielkości )2 łyżeczki kopru2 łyżeczki chrzanu1 łyżeczka musztardy chrzanowej1 łyżka majonezu1 bułka duża namoczona w mleku lub wodzie i odciśniętabułka tarta 4-5 łyżeksólpieprzPrzygotowanie:Ugotowane na twardo jajka i bułkę wcześniej namoczoną i odciśniętą ,przecisnąć przez praskę .Dodać surowe jajko ,musztardę , chrzan ,majonez drobno pokrojoną cebulkę surową ,koperek ,bułkę tartą ,przyprawy .Wszystko wymieszać ,jeśli za rzadkie dodać tyle bułki tartej aby z masy jajecznej dało się formować kotlety .Obtaczać w mąceSmażymy na dobrze rozgrzanym oleju aż będą rumiane .Smacznego !!!