ßßß


600 gramów pieczarek3 - 4 ugotowane na twardo jaja1 duża lub dwie małe cebule2 ząbki czosnku1 surowe jajo3 - 4 szczypty soli1/3 łyżeczki czarnego pieprzu2,5 łyżki tartej bułkidodatkowo:1/3 szklanki tartej bułki do obtoczeniaPieczarki dokładnie umyć, pokroić w około 1 cm kostkę. Wrzucić na rozgrzany olej, kiedy wytracą wilgoć i zaczną się smażyć, wrzucić posiekaną cebulę i smażyć dalej do zeszklenia tej ostatniej.Grzybki i cebulkę odsączyć z tłuszczu i przełożyć do miseczki, wystudzić.Ugotowane na twardo jaja posiekać, połączyć z pieczarkami, dodać przyprawy, zmiażdżony czosnek, wbić jajo, dodać tartą bułkę, wszystko dokładnie wymieszać.Smażyć niewielkie kotlety na oleju, z obu stron. Odsączać z tłuszczu na ręczniku papierowym. Podawać z ulubionymi dodatkami.
