Wykonanie
To danie pokochają również dzieci, delikatne w smaku, sycące, będzie pyszne zarówno z
ryżem,
ziemniakami lub
makaronem.
3
filety z kurczaka4 średnie
marchewkigarść mrożonego
groszku2 średnie
cebule250 ml
śmietanki kremówki 30% UHT1,5 szklanki
bulionu drobiowego lub warzywnego
sól,
pieprzFilety umyć, osuszyć, pokroić w kostkę,
cebule posiekać,
marchewkę obrać i pokroić w cienkie plasterki. W rondlu na niewielkiej ilości
oleju podsmażyć
kurczaka z
cebulą, następnie zalać gorącym
bulionem, wsypać
marchewkę i mrożony
groszek,
przyprawy, gotować na małym ogniu pod przykryciem do miękkości
marchewki, kiedy warzywa będą gotowe całość zalać
śmietanką, gotować około 10 minut, ewentualnie doprawić.