Wykonanie
Składniki:- 1
filet z kurczaka- 1 mała
cebula- 1liść laurowy- 1 średnia
marchewka- 1
pietruszka- 1/3 op.
kolorowego makaronu- 1/2 szklanki
śmietany 30%- 1 łyżka
masła-
majeranek-
sól i
pieprzSposób przygotowania:1.
Cebulę obieramy i drobno siekamy.
Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę.
Marchewkę i
pietruszkę obieramy, kroimy w małą kostkę i podsmażamy w garnku na
maślę. Następnie dodajemy pokrojonego
kurczaka i
cebulę.2. Po chwili całość zalewamy ok. 1 litrem
wody, wrzucamy
liść laurowy, doprawiamy
solą,
pieprzem i odrobiną
majeranku. Gotujemy ok. 10 min., po czym dorzucamy
makaron i gotujemy, aż będzie miękki.3. Na końcu kilka łyżek zupy odlewamy do kubka, mieszamy ją z
śmietaną, którą następnie wlewamy do zupy, zagotowujemy. Na końcu przyprawiamy jeszcze do smaku
solą i
pieprzem.