Wykonanie
Wpadła mi w ręce Łagodna Pasta Korma. Ogromnym jej plusem było to, że została zrobiona na bazie naturalnych składników. Jako, że lubimy
curry, a przebijający się
kokosowy zapach dobrze wróżył, więc na obiad powstał taki oto
Kurczak z pastą korma, który jak najbardziej przypadł nam do gustu. Następnym razem taką pastę postaram się zrobić samodzielnie :)Składniki:
Pierś z kurczaka2
marchewkiCebula½ szklanki mrożonego
groszku70g pasty korma200ml
śmietanki kremówkiOlejWykonanie :
Kurczaka kroimy na kawałki.
Marchewkę obieramy, przekrajamy w poprzek na pół i za pomocą obieraczki do warzyw kroimy na cieniutkie plastry.
Groszek wsypujemy na sitko i przelewamy wrzątkiem.
Cebulę obieramy i kroimy w
pióra.Na patelni na odrobinie
oleju podsmażamy
kurczaka z warzywami, jak
mięso zetnie się z każdej strony, to dodajemy pastę i ze 2-3 łyżki
wody. Całość smażymy przez 10 minut na niewielkim ogniu, cały czas mieszając tak, żeby pasta dokładnie pokryła wszystkie składniki. Wlewamy
śmietankę, mieszamy, smażymy chwilkę i podajemy z
ryżem ugotowanym na sypko.