Wykonanie
Sałatka jest banalnie łatwa, błyskawiczna i bardzo smaczna :)
8 - 10 płatów
śledziowych (takich w zalewie korzennej lub w
oleju)1 słoiczek
mieszanki meksykańskiej (dałam z Pudliszek)3 średnie
ziemniaki ugotowane w łupinkach1 mała
cebula (jeśli nie było w słoiczku ze
śledziami)3 kopiaste łyżki
majonezupieprz,
sól (niewiele)1 łyżeczka ostrej
musztardy (opcjonalnie)siekany
szczypiorek,
natka pietruszkiŚledzie odsączyć z zalewy, pokroić w dzwonka. Mieszankę przecedzić na sicie, wymieszać ze
śledziami.
Cebulkę posiekać drobno, jeśli razem ze
śledziami była
cebula, posiekajcie ją drobno i dorzućcie zamiast tej świeżej,
ziemniaki pokroić w kostkę, dodać do
śledzi, wszystko razem oprószyć
przyprawami, wymieszać z
majonezem połączonym z
musztardą (opcjonalnie), posypać
zieleniną. Schłodzić w lodówce.