ßßß
 
            
         8 - 10 płatów śledziowych (takich w zalewie korzennej lub w oleju)1 słoiczek mieszanki meksykańskiej (dałam z Pudliszek)3 średnie ziemniaki ugotowane w łupinkach1 mała cebula (jeśli nie było w słoiczku ze śledziami)3 kopiaste łyżki majonezupieprz, sól (niewiele)1 łyżeczka ostrej musztardy (opcjonalnie)siekany szczypiorek, natka pietruszkiŚledzie odsączyć z zalewy, pokroić w dzwonka. Mieszankę przecedzić na sicie, wymieszać ze śledziami. Cebulkę posiekać drobno, jeśli razem ze śledziami była cebula, posiekajcie ją drobno i dorzućcie zamiast tej świeżej, ziemniaki pokroić w kostkę, dodać do śledzi, wszystko razem oprószyć przyprawami, wymieszać z majonezem połączonym z musztardą (opcjonalnie), posypać zieleniną. Schłodzić w lodówce.
8 - 10 płatów śledziowych (takich w zalewie korzennej lub w oleju)1 słoiczek mieszanki meksykańskiej (dałam z Pudliszek)3 średnie ziemniaki ugotowane w łupinkach1 mała cebula (jeśli nie było w słoiczku ze śledziami)3 kopiaste łyżki majonezupieprz, sól (niewiele)1 łyżeczka ostrej musztardy (opcjonalnie)siekany szczypiorek, natka pietruszkiŚledzie odsączyć z zalewy, pokroić w dzwonka. Mieszankę przecedzić na sicie, wymieszać ze śledziami. Cebulkę posiekać drobno, jeśli razem ze śledziami była cebula, posiekajcie ją drobno i dorzućcie zamiast tej świeżej, ziemniaki pokroić w kostkę, dodać do śledzi, wszystko razem oprószyć przyprawami, wymieszać z majonezem połączonym z musztardą (opcjonalnie), posypać zieleniną. Schłodzić w lodówce.