Proste na maksa. Słone spody najlepiej kupić w sklepie. Tak, nie będę Was czarować, że siedziałam jak Kopciuszek i piekłam dla armii głodomorów spody. Kupiłam, zapłaciłam mało, są pyszne i wyglądają pięknie. O! Za to środek to już moja inwencja twórcza.Składniki:- pomidor- ser kozi Danmis- liście mięty- sok z 1/2 cytryny- miód- 2 łyżki oliwy z oliwek- szczypta soli- szczypta pieprzuPrzygotowanie:Pomidora i ser kroję w kostkę. W moździerzu ugniatam kilka liści mięty. W kubku mieszam oliwę z sokiem z cytryny. Dodaję łyżeczkę miodu i próbuje czy sos jest słodkawy. Jeżeli nie to dodaje jeszcze miodu. Mieszam. Dodaję zmiażdżone liście mięty, sól i pieprz. Polewam nimi wypełnione pomidorem i serem tarteletki.