Moja Mama zażyczyła sobie właśnie taki obiad z przepisu znalezionego gdzieś w internecie. Muszę przyznać ... rozpływa się w ustach!1 podwójna pierś z kurczaka10 pomidorków cherrypołowka cytrynysuszony tymianekopakowanie koziego sera - w moim było 110 gramówoliwa z oliweksólpieprzPiekarnik rozgrzewamy do 200CPiersi z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić dowolnie. Następnie piersi przyprawiamy pieprzem , solą i tymiankiem .Wkładamy do żaroodpornego naczynia i skraplamy oliwą z oliwek. Wyciskamy sok z cytryny i polewamy kurczaka a skórkę z cytryny kroimy i wkładamy także do naczynia. Na wierzchu kładziemy pomidorki cherry. Wkładamy naczynie (bez przykrycia) do piekarnika i pieczemy około 30 minut. Ja po około 20 minutach odlałam trochę powstałego w czasie pieczenia sosu. Po upływie 30 minut posypujemy kozim serem i wkładamy do piekarnika na następne 10 minut !Smacznego! K !