Wykonanie
Robiąc grilla nieraz zastanawiamy się "a co dzieciom do jedzenia ?" Prostym i smacznym pomysłem są szaszłyki dziecięce którym wystarczy tylko lekkie grillowanie.Składniki :
filet z kurczakaowoc ananasa (ew. z puszki)
tymianekpieprz cytrynowytrochę
oliwyszczypta
soliPrzygotowanie :
Pierś z kurczaka i
ananas kroję (osobno) w mniej więcej tej samej wielkości kawałki zwracając uwagę aby nie były za duże. Pierś przekładam do misy, skrapiam
oliwą posypuję skruszonym w palcach
tymiankiem i odrobiną
soli. Mieszam i odstawiam do lodówki na minimum 30 minut.Szaszłyki nabijam na przemian
ananasem i
kurczakiem całość delikatnie posypując
pieprzem cytrynowym.Grilluję na średnim żarze i na spokojnie aby uniknąć jakichkolwiek przypaleń dlatego też ważna jest wielkość kawałków.Szaszłyki są gotowe jak tylko kawałki
kurczaka będą zarumienione.