Wykonanie
Miało już nie być dyni, ale nic nie poradzę na to, że tak ją lubię. Chciałam ugotować coś innego niż do tej
pory i do głowy wpadł mi pomysł na taki gulasz z
pieczarkami i
tofu. Można podawać go z dodatkiem
kaszy bądź
ryżu. Bardzo smaczny i sycący.Składniki na 2 porcje:500 g dyni (pokrojonej w kostkę)2
cebule150 g
pieczarek200 g
tofupół szklanki
wodysól,
pieprz ziołowyolej kokosowy do smażeniaWykonanie:
Cebulę kroimy i podsmażamy na
oleju kokosowym, do momentu aż delikatnie się przyrumieni.
Pieczarki kroimy w plasterki i wraz z
dynią dorzucamy do
cebuli. Smażymy wszystko razem około 5 min często mieszając. Po tym czasie dodajemy
wodę i
przyprawy, zmniejszamy ogień i dusimy całość ok 20 min (do miękkości dyni) pod przykryciem. Dodajemy pokrojone w kostkę
tofu i całość podgrzewamy jeszcze ok. 3 min.
Smacznego!