ßßß Cookit - przepis na Gulasz z dyni, z pieczarkami i tofu

Gulasz z dyni, z pieczarkami i tofu

nazwa

Wykonanie

Miało już nie być dyni, ale nic nie poradzę na to, że tak ją lubię. Chciałam ugotować coś innego niż do tej pory i do głowy wpadł mi pomysł na taki gulasz z pieczarkami i tofu. Można podawać go z dodatkiem kaszy bądź ryżu. Bardzo smaczny i sycący.
Składniki na 2 porcje:
500 g dyni (pokrojonej w kostkę)
2 cebule
150 g pieczarek
200 g tofu
pół szklanki wody
sól, pieprz ziołowy
olej kokosowy do smażenia
Wykonanie:
Cebulę kroimy i podsmażamy na oleju kokosowym, do momentu aż delikatnie się przyrumieni. Pieczarki kroimy w plasterki i wraz z dynią dorzucamy do cebuli. Smażymy wszystko razem około 5 min często mieszając. Po tym czasie dodajemy wodę i przyprawy, zmniejszamy ogień i dusimy całość ok 20 min (do miękkości dyni) pod przykryciem. Dodajemy pokrojone w kostkę tofu i całość podgrzewamy jeszcze ok. 3 min.
Smacznego!
Źródło:http://hot-and-cooold.blogspot.com/2013/11/gulasz-z-dyni-z-pieczarkami-i-tofu.html