Wykonanie
Dzisiaj propozycja na dość nie typową jajecznicę, gdyż z dodatkiem zacnego
awokado. Ten bogaty w witaminy i składniki odżywcze
owoc zazwyczaj jest używany do koktajli i deserów. U nas w wersji
śniadaniowej z jajecznicą. Warto spróbować, bo danie jest nie tylko zdrowe, idealne dla kobiet w ciąży, diabetyków czy osób mających problemy z wątroba, ale również bardzo smaczne :)
Ilośc porcji: 1CZas przygotowania: 5 minutSkładniki:½
awokado2
jajkaSzczypiorekŁyżeczka
masłaSól ziołowa,
pieprzAwokado myjemy, przekrajamy na pół i obieramy. Kroimy w kostkę.
Szczypiorek myjemy i drobno siekamy. Na patelni rozpuszczamy nieco
masła, wbijamy
jajka. Doprawiamy
solą i
pieprzem. Kiedy
jajka zaczną się ścinać wrzucamy
awokado i
szczypiorek. Podajemy na ciepło z grzankami. Smacznego!