ßßß
Zaczniemy od cebulowego chleba, który upiekłam wczoraj, przepis jest prawie taki sam jak w recepturze, która jest na stronie . Różni się jedynie tym, że są w nim dwie cebule pokrojone w kostkę- podsmażone na patelni, nie ma nasion i otrębów.Do tego już prosta do przyrządzenia pasta z wędzonej makreli. I ponad to kiełki dla tych, którzy lubią na kanapce mieć zawsze coś zielonego i chrupiącego :)Pasta rybno- jajecznaSkładniki:~ 1 duża wędzona makrela~ 3 jaja ugotowane na twardo~ 2 łyżki majonezu~ 1 łyżeczka musztardy~ sól/ pieprzRybę rozdrabniamy, tak aby nie było ości. Ugotowane jaja obieramy ze skorupek i drobno siekamy. Łączymy wszystkie składniki w misce. Doprawiamy pieprzem, ewentualnie solą (jeśli makrela nie był dość słona). Pastę podajemy z pieczywem.About Paula