Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
kapusta włoska 1 sztuk
ziemniaki 500 gramów
jajka 1 sztuk
cebula 3 sztuk
olej 2 łyżek stołowych
bulion warzywny 1 szklanek
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone
ziemniaki zetrzeć na tarce i osaczyć na sicie. Oczyszczoną
cebulę drobno posiekać, przesmażyć na
oleju i wymieszać z
ziemniakami. Dodać
jajko,
sól,
pieprz i dobrze wymieszać. Farszem napełnić z blanszowane liście
kapusty i zawinąć. Ułożone w rondlu gołąbki podlać
bulionem i dusić 60 minut. Podawać gorące polane
sosem grzybowym lub
cebulowym.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!InneJarzyny i Pasztety weg.Kuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: