ßßß Cookit - przepis na Gołąbki z ziemniakami

Gołąbki z ziemniakami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 5
(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
kapusta włoska 1 sztuk
ziemniaki 500 gramów
jajka 1 sztuk
cebula 3 sztuk
olej 2 łyżek stołowych
bulion warzywny 1 szklanek
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Oczyszczone ziemniaki zetrzeć na tarce i osaczyć na sicie. Oczyszczoną cebulę drobno posiekać, przesmażyć na oleju i wymieszać z ziemniakami. Dodać jajko, sól, pieprz i dobrze wymieszać. Farszem napełnić z blanszowane liście kapusty i zawinąć. Ułożone w rondlu gołąbki podlać bulionem i dusić 60 minut. Podawać gorące polane sosem grzybowym lub cebulowym.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Inne
Jarzyny i Pasztety weg.
Kuchnia Polska
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10645/Golabki-z-ziemniakami