ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoczereśnie 1 kilogramówcukier 0,5 kilogramówkwasek cytrynowy 1 łyżek deserowychimbir - kawałek 1 sztukgoździki 4 sztukWykonanie:Dojrzałe czereśnie oczyścić i usunąć pestki. Przełożyć do rondla, dodać odrobinę wody i doprowadzić do wrzenia. Wsypać kwasek oraz cukier i wymieszać. Dodać oczyszczony imbir i goździki. Gotować na małym ogniu 30 minut, mieszając. Przełożyć do wyparzonych słoików i natychmiast zakręcić. Obrócić do góry dnem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPrzetwory weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: