Wykonanie
Zdecydowanie "członek naszej rodziny". Nigdy nie może go zabraknąć "od święta". Robimy go od wielu lat i mimo, że z doświadczenia wiemy, że trzeba go zrobić dość dużo to i tak ucieka jako pierwszy. Jeszcze nigdy nikomu się nie znudził ani nie zbrzydł. No i gdy planujemy co robimy na święta (Boże Narodzenie, Wielkanoc) i na Sylwestra to on zajmuje zawsze pierwsze miejsce. To już nasza tradycja. Podobnie jak to, że zawsze kroi go młodsza kucharka (czyli jego fanka nr 1). Oczywiście w tym roku również skończył się ekspresowo, więc teraz wystąpi po raz kolejny z racji sylwestrowego obżarstwa. :)
SKŁADNIKI:-
pieczarki marynowane, słoiczek,- podgrzybki marynowane, słoiczek,-
borowiki marynowane, słoiczek,-
korniszony marynowane, słoik litrowy,-
jajka, 4-5 kurze / 8-10 przepiórczych,-
cebula, 4-5 czerwonych-
majonez (najlepiej domowy) - sporo, minimum 1/3 słoika,-
przyprawy:
pieprz czarny, domowa 'vegeta'
WYKONANIE:Wszystkie składniki (łącznie z ugotowanymi na twardo
jajkami) kroimy w dość drobną kostkę.
Cebula musi być naprawdę drobniuteńka. Dodajemy
majonez i
przyprawy. Mieszamy i... gotowe! :)
Nie ma nic pyszniejszego niż
sos tatarski! Szczególnie ten konkretny (szybki, łatwy, mocno
grzybowy).
Grzyby grają pierwsze skrzypce i tak ma być! :)
Borowiki i podgrzybki czarują pod pierzynką z
majonezu a
pieczarki i
korniszony to od zawsze para idealna.Aby nic, a nic Wam nie umknęło:zaobserwujcie nas: tutaj i polubcie na facebooku tutaj :)