Zapraszam do przyrządzenia pysznego halibuta w chrupiącej panierce migdałowej z duszonym porem na maśle oraz smażonymi młodymi ziemniaczkami w ziołach.Składniki:4 porcje halibuta (filet)1 jajko1 garść zmielonych migdałów2 pory1 łyżka masłasól morkapieprz biały i czerwonyoliwa do smażeniaWykonanie:Umyte, osuszone kawałki halibuta lekko oprószyć solą i białym pieprzem. Obtoczyć w rozmąconym jajku, a następnie opanierować w mielonych migdałach. Smażyć na gorącej oliwie z obydwu stron na kolor złocisty. Przełożyć na papier kuchenny w celu pozbycia się nadmiaru tłuszczu. W osobnym garnku umyte, oczyszczone, pokrojone w talarki pory lekko podsmażyć na maśle z odrobiną soli morskiej i pieprzu, tak aby nie straciły koloru i jędrności. Młodeziemniaki dobrze umyć, podgotować w wodzie (około 5 minut) przekroić na polówki i podsmażyć na oliwie z solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi do zrumienienia się.Smacznego.