Wykonanie
12 marca 2014Przepis na te naleśniki musiał swoje odczekać, ponieważ nie udało mi się sfotografować naleśników. Ale się spięłam i zdjęcia są. Naleśniki wychodzą pyszne i są przede wszystkim zdrowe od tych tradycyjnych. Smaży się je identycznie jak normalne. Znikają w podobnym (ekspresowym ;)) tempie. Idealne zarówno na słodko jak i do wytrawnych krokietów (np. ze
szpinakiem i
serem ). Polecam!

'naleśniki pełnoziarniste'Składniki:- 1 szklanka
mąki pszennej pełnoziarnistej- 0,5 szklanki zimnego
mleka- 0,5 szklanki zimnej
wody- 3
jajka- 3 łyżki rozpuszczonego
masła- 0,5 łyżeczki
soli
Wszystkie składniki dobrze ze sobą wymieszać. Masę naleśnikową umieścić w lodówce na min.30 minut.Patelnię dobrze rozgrzać. Wylewać odmierzoną porcję ciasta i smażyć cienkie naleśniki, bez dodatkowego tłuszczu.Podawać z ulubionym nadzieniem.Smacznego!

___________________________/*wpis zawiera lokowanie produktu/© Cook Yourself 2012-2016Wszystkie zdjęcia i teksty są własnością autorki blogu. Kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie, bez
wiedzy i zgody autorki blogu, jest zabronione.