Wykonanie
Do tych
ziemniaków zabierałam się kilkakrotnie, ale zawsze coś mnie od nich odciągało i albo były w postaci gotowanych z
koperkiem, albo na naszym
stole pojawił się
ryż. Aż w końcu się spięłam i w niedzielę na naszym
stole obiadowym, razem z tą
piersią z kurczaka i z tą
sałatką, pojawiły się
ziemniaki. Jednym słowem - są przepyszne. U nas podane z
sosem czosnkowym. Mój Poślubiony jadł je nawet na zimno. Jedyny minus tych
ziemniaków, to to, że niestety trzeba przeznaczyć na ich przygotowanie ponad godzinę.
Składniki (dla 2 osób):- 4
ziemniaki-
oliwa z oliwek- ulubione
przyprawy (
czosnek granulowany,
papryka,
oregano)-
sólZiemniaki dokładnie umyć i naciąć, uważając, żeby nie przeciąć ich do końca. Dokładnie nasmarować je
oliwą i posolić. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200°C i piec 1h. Podczas pieczenia delikatnie posmarować je
oliwą. Po godzinie, wyjąć je z piekarnika i obsypać
przyprawami. Wsadzić na kolejne 15 minut. Podawać z
sosem czosnkowym i ulubionym
mięsem.Smacznego!