ßßß Cookit - przepis na Fromage romanesque

Fromage romanesque

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 3
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 3
Składnik
Logo Ilość Czego
ser homogenizowany 2 sztuk
śmietana 4 łyżek stołowych
miód 3 łyżek deserowych
sól według uznania
jajko 3 sztuk
masło według uznania
Wykonanie:
Ubić ser ze śmietaną, miodem, solą i żółtkami. Masę ostrożnie wymieszać z białkami ubitymi na sztywną pianę. Wlać do małej tortownicy posmarowanej masłem, wstawić do średnio nagrzanego piekarnika ( 180 C ), piec 1/2 godz. Podawać kremik z sosem beszamel lub kalafiorem.
Kuchnia Włoska
Zapiekanki i Pizze
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/1200/Fromage-romanesque