ßßß Cookit - przepis na Masďż˝o miodowe

Mas�o miodowe

nazwa

Wykonanie

Dzisiejszy przepis to coś wyjątkowo smacznego - najsmaczniejsze odkrycie śniadaniowe ostatnich kilku miesięcy. Masło miodowe. Idealnie kremowe, z wyważonym stopniem słodkości i nutą wanilii. Idealne na tostach z pieczywa pszennego lub chałki, przepyszne także na świeżych bułeczkach. Ogromnie pyszne, a przy tym niezwykle łatwe i szybkie do zrobienia. Gdy raz spróbujecie, zapewne zechcecie zawsze mieć jego słoiczek w lodówce. Przepis na podstawie FlirtingWithFlavor .
1/4 szklanki śmietany UHT 30%
2 pełne łyżki miodu
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
szczypta soli
2/3 kostki masła
W rondelku, na małym ogniu, podgrzewamy śmietanę z miodem, ekstraktem z wanilii i szczyptą soli. Nie zagotowujemy. Wyłączamy palnik. Następnie dodajemy masło. Mieszamy aż do jego rozpuszczenia. Przelewamy całość do słoiczka z szerokim otworem lub pojemniczka na żywność. Zamykamy i odstawiamy do lodówki do zastygnięcia.
Masło przechowujemy w lodówce - będzie idealnie smarowne.
Źródło:http://passionfruit.blox.pl/2017/01/Maslo-miodowe.html