Wykonanie
Dzisiejszy przepis to coś wyjątkowo smacznego - najsmaczniejsze odkrycie
śniadaniowe ostatnich kilku miesięcy.
Masło miodowe. Idealnie kremowe, z wyważonym stopniem słodkości i nutą
wanilii. Idealne na tostach z
pieczywa pszennego lub
chałki, przepyszne także na świeżych bułeczkach. Ogromnie pyszne, a przy tym niezwykle łatwe i szybkie do zrobienia. Gdy raz spróbujecie, zapewne zechcecie zawsze
mieć jego słoiczek w lodówce. Przepis na podstawie FlirtingWithFlavor .
1/4 szklanki
śmietany UHT 30%2 pełne łyżki
miodu1 łyżeczka ekstraktu z
waniliiszczypta
soli2/3 kostki
masłaW rondelku, na małym ogniu, podgrzewamy
śmietanę z
miodem, ekstraktem z
wanilii i szczyptą
soli. Nie zagotowujemy. Wyłączamy palnik. Następnie dodajemy
masło. Mieszamy aż do jego rozpuszczenia. Przelewamy całość do słoiczka z szerokim otworem lub pojemniczka na żywność. Zamykamy i odstawiamy do lodówki do zastygnięcia.
Masło przechowujemy w lodówce - będzie idealnie smarowne.