Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
jajka 8 sztuk
grzyby leśne 250 gramów
masło 2 łyżek stołowych
cebula 1 sztuk
boczek wędzony 80 gramów
mleko 2 łyżek stołowych
natka pietruszki według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone, pokrojone
grzyby udusić na
maśle razem z posiekana
cebulą, oprószyć
pieprzem.
Jajka rozbełtać z
mlekiem i
solą. Na dużej patelni stopić pokrojony w drobna kostkę
boczek, dodać uduszone
grzyby. Wlać
jajka i smażyć, mieszając, do momentu, aż zgęstnieją. Przed podaniem posypać posiekana
natka pietruszki.Uwagi:
Boczek można zastąpić
słoniną.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówPotrawy z JajPotrawy z
MięsaKomentarze:Autor: smakosSzData: 2009-10-18mmmmmmDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: