Wykonanie
« Powrót  BabkaDodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 18(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
jajka 4 sztuk
cukier 25 dekagramów
mąka ziemniaczana 25 dekagramów
mąka pszenna 3 łyżek stołowych
masło 25 dekagramów
cytryna 1 sztuk
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowychWykonanie:
Masła roztopić i schłodzić.
Jaja ubić z
cukrem na pulchną masę. Dodać obie
mąki i
proszek do pieczenia. Delikatnie i dokładnie wymieszać.Dodać startą skórkę ze sparzonej
cytryny i jej sok.Dalej mieszając delikatnie, dodajemy przestudzony tłuszcz. Przelewamy do foremki wysmarowanej tłuszczem i wysypanej
bułką .Smacznegotemp.160-180czas 40-60 minut w zależności od piekranika sprawdzać drewnianym patyczkiem czy jest suchy:)Autor: WubeZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKomentarze:Autor: karotkaData: 2009-04-28mniamDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: