ßßß
 
            
         Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomąka 300 gramówjajka 1 sztukwoda 1 szklanekWykonanie:Z przesianej mąki, jajka oraz szklanki zimnej wody zagnieść sprężyste ciasto. Rozwałkować je dość cienko i dużą filiżanką wycinać placki. Układać na blasze wyścielonej papierem do pieczenia. Piec ok. 18 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, aż maca uzyska lekko złotawe cętki.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPieczywo weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomąka 300 gramówjajka 1 sztukwoda 1 szklanekWykonanie:Z przesianej mąki, jajka oraz szklanki zimnej wody zagnieść sprężyste ciasto. Rozwałkować je dość cienko i dużą filiżanką wycinać placki. Układać na blasze wyścielonej papierem do pieczenia. Piec ok. 18 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, aż maca uzyska lekko złotawe cętki.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPieczywo weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: