Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 300 gramów
jajka 1 sztuk
woda 1 szklanekWykonanie:Z przesianej
mąki,
jajka oraz szklanki zimnej
wody zagnieść sprężyste ciasto. Rozwałkować je dość cienko i dużą filiżanką wycinać placki. Układać na blasze wyścielonej papierem do pieczenia. Piec ok. 18 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, aż maca uzyska lekko złotawe
cętki.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia Polska
Pieczywo weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: