ßßß Cookit - przepis na Domowa maca

Domowa maca

nazwa

Składniki

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 10
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
mąka 300 gramów
jajka 1 sztuk
woda 1 szklanek
Wykonanie:
Z przesianej mąki, jajka oraz szklanki zimnej wody zagnieść sprężyste ciasto. Rozwałkować je dość cienko i dużą filiżanką wycinać placki. Układać na blasze wyścielonej papierem do pieczenia. Piec ok. 18 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, aż maca uzyska lekko złotawe cętki.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Pieczywo weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11758/Domowa-maca