Wykonanie
Moja córcia nie wytrzymała - zjadła choinki z piernikowej szopki... trudno, najważniejsze, ze jej smakowało ;-) jak tak dalej pójdzie to do Wigilii zostanie sama taca... ;-)
póki co wprowadzam ostatnie poprawki do świątecznego menu, a właściwie to nie są to poprawki, a raczej dodatkowe ciasta i sałatki, których w pierwotnej wersji miało nie być... ale będą :-) A Wam na świąteczne popołudnia proponuję szybką i smaczną
sałatkę :-) u mnie też będzie :-)SKŁADNIKI400 g
pieczarek1 puszka
czerwonej fasoli4
ogórki kiszone4
jajkakawałek
pora (ok.10 cm)
majonez (ja dałam 2 łyżki)
sól,
pieprz1 łyżeczka
soku z cytrynyPieczarki myjemy, oczyszczamy, zalewamy gorącą
wodą i gotujemy z dodatkiem
soku z cytryny, a po wystudzeniu kroimy w plasterki.
Jajka gotujemy na twardo, a następnie kroimy w ćwierćplasterki, podobnie
pora i
ogórki.
Fasolę osączamy z zalewy i jeśli była ona bardzo gęsta możecie ziarna przepłukać zimną
wodą. Wszystkie składniki umieszczamy w misce, doprawiam
solą,
pieprzem i
majonezem - delikatnie mieszamy.Gotowe :-) A jakie pyszne!