ßßß Cookit - przepis na Kotleciki jagnięce

Kotleciki jagnięce

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
kotleciki jagnięce z kostką 12 sztuk
papryka żółta 1 sztuk
bakłażan 1 sztuk
cukinia 1 sztuk
pomidor 1 sztuk
oliwa 3 łyżek stołowych
listki bazylii według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Umyty, osuszony bakłażan pokroić w plastry i oprószyć solą. Oczyszczona cukinie pokroić w plastry. Oczyszczona paprykę pokroić w ćwiartki. Warzywa oprószyć pieprzem, skropić oliwą i upiec na ruszcie.
Opłukane kotlety osuszyć, oczyścić, zostawiając warstwę tłuszczu. Z końcówek kości zeskrobać mięso i błony. Lekko zbić tłuczkiem i wyrównać. Oprószyć solą oraz pieprzem i posmarować oliwą. Piec na mocno rozgrzanym grillu 4 minuty z każdej strony tak, aby mięso pozostało w środku lekko różowe.
Kotleciki ustawić kostkami do góry. podawać z pieczonymi warzywami i świeżym pomidorem, pokrojonym w ćwiartki, posypanym listkami bazylii.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Turecka
Potrawy z Grilla
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11044/Kotleciki-jagniece