Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegokotleciki jagnięce z kostką 12 sztuk
papryka żółta 1 sztuk
bakłażan 1 sztuk
cukinia 1 sztuk
pomidor 1 sztuk
oliwa 3 łyżek stołowychlistki
bazylii według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umyty, osuszony
bakłażan pokroić w plastry i oprószyć
solą. Oczyszczona
cukinie pokroić w plastry. Oczyszczona
paprykę pokroić w ćwiartki. Warzywa oprószyć
pieprzem, skropić
oliwą i upiec na ruszcie.Opłukane kotlety osuszyć, oczyścić, zostawiając warstwę tłuszczu. Z końcówek kości zeskrobać
mięso i błony. Lekko zbić tłuczkiem i wyrównać. Oprószyć
solą oraz
pieprzem i posmarować
oliwą. Piec na mocno rozgrzanym grillu 4 minuty z każdej strony tak, aby
mięso pozostało w środku lekko różowe.Kotleciki ustawić kostkami do góry. podawać z pieczonymi warzywami i świeżym
pomidorem, pokrojonym w ćwiartki, posypanym listkami
bazylii.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia TureckaPotrawy z GrillaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: