ßßß Cookit - przepis na Kiełbaski miodowo-musztardowe

Kiełbaski miodowo-musztardowe

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
kiełbasa 4 sztuk
ziemniaki 750 gramów
pomidorki koktajlowe 350 gramów
rukola 2 sztuk
musztarda 100 gramów
miód 100 gramów
ocet winny 3 łyżek stołowych
olej 4 łyżek stołowych
cukinia 1 sztuk
sól według uznania
pieprz biały według uznania
Wykonanie:
Sałatka: wyszorowane ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, przelać zimna wodą i obrać. Umyte pomidorki pokroić na połówki. Umyta rukole osuszyć. Miód połączyć z musztarda, doprawić solą oraz pieprzem. Małe ziemniaki, rukolę oraz pomidory wymieszać z przygotowanym sosem miodowo-musztardowym.
Umytą cukinię za pomocą obieraczki do warzyw pokroić w bardzo cienkie paski. Każdą kiełbaskę owinąć plastrem małej cukinii, posmarować reszta sosu i piec na grillu ok. 10 minut, obracać. Podawać z przyrządzoną sałatką ziemniaczaną.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Grilla
Potrawy z Mięsa
Sałatki
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9370/Kielbaski-miodowo-musztardowe