Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
kiełbasa 4 sztuk
ziemniaki 750 gramów
pomidorki koktajlowe 350 gramów
rukola 2 sztuk
musztarda 100 gramów
miód 100 gramów
ocet winny 3 łyżek stołowych
olej 4 łyżek stołowych
cukinia 1 sztuk
sól według uznania
pieprz biały według uznaniaWykonanie:
Sałatka: wyszorowane
ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, przelać zimna
wodą i obrać. Umyte
pomidorki pokroić na połówki. Umyta
rukole osuszyć.
Miód połączyć z
musztarda, doprawić
solą oraz
pieprzem. Małe
ziemniaki,
rukolę oraz
pomidory wymieszać z przygotowanym sosem
miodowo-
musztardowym.Umytą
cukinię za pomocą obieraczki do warzyw pokroić w bardzo cienkie paski. Każdą
kiełbaskę owinąć plastrem małej
cukinii, posmarować reszta sosu i piec na grillu ok. 10 minut, obracać. Podawać z przyrządzoną
sałatką ziemniaczaną.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrillaPotrawy z
MięsaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: