Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
pomidory 1 kilogramów
cebula 2 sztuk
masło 1 łyżek stołowych
bulion warzywny 3 szklanek
czosnek 2 ząbki
cukinia 0,5 sztuk
olej 1 łyżek stołowych
rukola 0,5 szklanek
pieprz biały według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Sparzone
pomidory obrać ze skórki i pokroić na ćwiartki. Oczyszczona
cebule posiekać, podsmażyć na
maśle, dodać
pomidory i chwile razem dusić, a
potem zmiksować. Masę rozprowadzić
bulionem. Doprawić do smaku
sola,
pieprzem oraz rozdrobnionym
czosnkiem. Zagotować. Umyta, osuszoną
cukinie pokroić w paseczki i podsmażyć na
oleju. Zupę rozlać do miseczek. Każda porcję posypać podsmażoną
cukinią i drobno pokrojona
rukolą.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: