ßßß Cookit - przepis na Muślinowa zupa

Muślinowa zupa

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
pomidory 1 kilogramów
cebula 2 sztuk
masło 1 łyżek stołowych
bulion warzywny 3 szklanek
czosnek 2 ząbki
cukinia 0,5 sztuk
olej 1 łyżek stołowych
rukola 0,5 szklanek
pieprz biały według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Sparzone pomidory obrać ze skórki i pokroić na ćwiartki. Oczyszczona cebule posiekać, podsmażyć na maśle, dodać pomidory i chwile razem dusić, a potem zmiksować. Masę rozprowadzić bulionem. Doprawić do smaku sola, pieprzem oraz rozdrobnionym czosnkiem. Zagotować. Umyta, osuszoną cukinie pokroić w paseczki i podsmażyć na oleju. Zupę rozlać do miseczek. Każda porcję posypać podsmażoną cukinią i drobno pokrojona rukolą.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Zupy
Zupy weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9433/Muslinowa-zupa