Bardzo ciekawa zupa-krem o oryginalnym smaku. Przepis pochodzi z "Moje gotowanie" nr 1/2013.Czas przygotowania: 30 min. + 20 min. w piecu + 40 min. gotowaniaIlość porcji: 4Składniki:80 dkg marchwi2 grapefruity1 pęczek koperku1,5 l bulionu warzywnego3 łyżki płynnego miodu3 łyżki oliwysól, pieprzPrzygotować bulion warzywny.Wycisnąć sok z 1 grapefruita.Sok z grapefruita wymieszać z miodem i oliwą.Marchewki obrać i pokroić na kilka kawałków.Marchewki ułożyc w naczyniu do zapiekania. Polać sosem grapefruitowo-miodowym. Oprószyć solą i pieprzem.Naczynie z marchewkami wstawić do pieca nagrzanego do 180 stopni na 20 min.Do bulionu włożyć marchewki z całym sosem. Gotować przez 40 min.Obrać i wyfiletować drugiego grapefruita.Ugotowaną zupę zblendować na krem. Doprawić solą i pieprzem.Podawać z grapefruitem i dużą porcją koperku.