Wykonanie
(MEGA KALORYCZNE)1. Produkty:cisto
drożdżowe 375 g - 28 g
białka, 31 g tłuszczów, 173 g węglowodanów, 1088 kcalfarsz - 75 g
sera żółtego - 19 g
białka, 16 g tłuszczów, 216 kcalfarsz - 75 g
szynki - 12 g
białka, 13 g tłuszczów, 1 g węglowodanów, 167 kcal
ketchup2. Czas przygotowania:50 minut3. Sposób przyrządzeniaPrzepis na 4 pierogi:Składniki:1,5 dag
drożdżyszklanka cieplej
wodypół łyżeczki
cukru3 szklanki
mąki2 łyżki
olejułyżeczka
soliolej do natłuszczenia ciasta i blachy
Drożdże rozetrzeć z
cukrem, wymieszać z połową ciepłej
wody i odstawić na kilka minut w cieple miejsce do wyrośnięcia.
Mąkę i
sól wsypać do miski, wlać rozczyn, resztę
wody i
olej, wszystko dokładnie wymieszać łyżką. Przełożyć ciasto na blat posypany
mąką i wyrabiać, często podsypując
mąką, aż będzie lśniące i gładkie. Ciasto posmarować
olejem, włożyć do miski, przykryć czystą ściereczką i odstawić na półtorej godziny w ciepłe miejsce, aż podwoi swoją objętość. Nagrzać piekarnik do 200°C. Przygotować blachę. Podzielić ciasto na cztery części. Rozwałkować je na placuszki centymetrowej grubości. Zwilżyć je lekko
wodą (by się nie zrumieniły). Na połowę jednego placka położyć pokrojoną w paski
szynkę i
ser, dodać
ketchup, najlepiej dodać jeszcze
paprykę czerwoną i
pieczarki, ale ja zrobiłem danie bez wcześniejszego przygotowania, więc zabrakło mi tych składników. Ciasto złożyć na pół i połączyć krawędzie, zawijając je palcem - tak jak pierożki. Piec w piekarniku 15 minut - do zarumienienia ciasta.4. Ocena smaku9/105. WaloryDużo
białka i węglowodanów..6. UwagiDodajcie do farszu
paprykę i doprawione - podsmażone
pieczarki - będzie wypas i 10/10. Przesadziłem z kaloriami, jeden pieróg wystarczy:) Można dodać do niego jedynie więcej
szynki i
sera.7. Wartość odżywcza, a dziennie zapotrzebowanie:porcja ze zdjęcia:
bialko: 59 gwęglowodany: 173 gtłuszcze: 60 gkcal: 1471 kcalDzienne zapotrzebowanie aktywnego dorosłego meżczyzny (waga 85 kg):153 g
białka, 85 g tłuszczów, 319 g węglowodanów, 2652 kcalDzienne zapotrzebowanie aktywnej dorosłej kobiety (waga 60 kg):90 g
białka, 48 g tłuszcz ów, 223 g węglowodanów, 1684 kcalMoje dziennie zapotrzebowanie przy diecie na masę mieśniową (waga 1 02 kg):204 g
białka, 153 g tłuszcz ów, 403 g węglowodanów, 3804 kcal