Wykonanie
« Powrót  Caprese
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 6SkładnikLogo Ilość Czego
papryka konserwowa czerwona 1 sztuk
oliwki czarne 10 sztuk
czerwona cebula 1 sztuk
mozzarella 2 sztuk
oliwa zoliwek według uznania
bazylia według uznania
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:
Mozzarellę odsączyć z
wody podzielić na ćwiartki.
Paprykę pokroić w długie wstążki.
Cebulkę obrać i pokroić w talarki.
Oliwki czarne poprzekrawać na połówki, jeżeli są z pestkami usunąć je. Wszystko razem ułożyć w estetycznym talerzyku. Przyprawić do smaku
sola i
pieprzem. Posypać
bazylią i polać
oliwa z oliwek.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaSałatkiKomentarze:Autor: FloressData: 2008-12-27hmmm, caprese z
oliwkami i cebula?? A do tego papryka?? nie bardzo :/Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: