Wykonanie
Sałatka jarzynowa z tegorocznymi
grzybkami marynowanymi. Za ich sprawą
sałatka nabiera
ostrego smaku i znika w szybkim tempie.
Składniki:- 1 słoik
grzybków marynowanych ( podgrzybki),- 2 średnie
ziemniaki ugotowane w mundurkach,- 2
marchewki,- mały kawałek
selera,- 1
pietruszka,- 2
jajka,- 1 małe, kwaśne
jabłko,- 2 łyżki
majonezu,- 1 łyżka
musztardy sarepskiej,-
sól,
pieprz.Sposób przygotowania:
Marchew,
seler,
pietruszkę obrać i ugotować, po czym razem z
ziemniakami i
jabłkiem pokroić w kostkę.
Jajka ugotować na twardo, posiekać i dodać do warzyw.
Grzybki osączyć z zalewy, przepłukać zimną
wodą, również posiekać. Wszystko dosmaczyć
majonezem,
musztardą,
solą i
pieprzem. Wymieszać i schłodzić w lodówce.