Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 7(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość CzegoBarszcz czerwony z
torebki 2 sztuk
suszone śliwki 3 sztuk
grzyby suszone 3 sztuk
mąka 150 gramów
jajko 1 sztuk
żołtko 1 sztuk
cebula 1 sztukśrednie
grzyby 10 sztuk
tarta bułka 1 łyżek stołowych
masło 1 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:
Śliwki umyć i gotować w 250 ml
wody przez ok. 15 min., wyjąć.
Grzyby opłukać, namoczyć w szklance
wody, po czym gotować w tym samym wywarze co
śliwki przez 30 min. Barszcz rozpuścić w 5 szklanki wrzącej
wody. Dodać
grzyby i
śliwki oraz
wywar.
Cebulę drobno posiekać, podsmażyć na
maśle.
Grzyby ugotować, drobno pokroić. Dodać
tartą bułkę,
cebulę i
żółtko. Doprawić
solą i
pieprzem. Z
mąki,
jajka i 5 łyżek
wody zagnieść ciasto, rozwałkować, po¬kroić na kwadraty. Kłaść na nie farsz, sklejać brzegi. Uszka ugotować i podawać z barszczykiem.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!ZupyKomentarze:Autor: FloressData: 2009-04-30taki tradycyjny, wigilijny;)Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: