ßßß Cookit - przepis na Barszczyk czerwony

Barszczyk czerwony

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 7
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 3
Składnik
Logo Ilość Czego
Barszcz czerwony z torebki 2 sztuk
suszone śliwki 3 sztuk
grzyby suszone 3 sztuk
mąka 150 gramów
jajko 1 sztuk
żołtko 1 sztuk
cebula 1 sztuk
średnie grzyby 10 sztuk
tarta bułka 1 łyżek stołowych
masło 1 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Śliwki umyć i gotować w 250 ml wody przez ok. 15 min., wyjąć. Grzyby opłukać, namoczyć w szklance wody, po czym gotować w tym samym wywarze co śliwki przez 30 min. Barszcz rozpuścić w 5 szklanki wrzącej wody. Dodać grzyby i śliwki oraz wywar. Cebulę drobno posiekać, podsmażyć na maśle. Grzyby ugotować, drobno pokroić. Dodać tartą bułkę, cebulę i żółtko. Doprawić solą i pieprzem. Z mąki, jajka i 5 łyżek wody zagnieść ciasto, rozwałkować, po¬kroić na kwadraty. Kłaść na nie farsz, sklejać brzegi. Uszka ugotować i podawać z barszczykiem.
Autor: wieslawal64
Zobacz inne przepisy użykownika!
Zupy
Komentarze:
Autor: Floress
Data: 2009-04-30
taki tradycyjny, wigilijny;)
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/6818/Barszczyk-czerwony