ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 7(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość CzegoBarszcz czerwony z torebki 2 sztuksuszone śliwki 3 sztukgrzyby suszone 3 sztukmąka 150 gramówjajko 1 sztukżołtko 1 sztukcebula 1 sztukśrednie grzyby 10 sztuktarta bułka 1 łyżek stołowychmasło 1 łyżek stołowychsól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Śliwki umyć i gotować w 250 ml wody przez ok. 15 min., wyjąć. Grzyby opłukać, namoczyć w szklance wody, po czym gotować w tym samym wywarze co śliwki przez 30 min. Barszcz rozpuścić w 5 szklanki wrzącej wody. Dodać grzyby i śliwki oraz wywar. Cebulę drobno posiekać, podsmażyć na maśle. Grzyby ugotować, drobno pokroić. Dodać tartą bułkę, cebulę i żółtko. Doprawić solą i pieprzem. Z mąki, jajka i 5 łyżek wody zagnieść ciasto, rozwałkować, po¬kroić na kwadraty. Kłaść na nie farsz, sklejać brzegi. Uszka ugotować i podawać z barszczykiem.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!ZupyKomentarze:Autor: FloressData: 2009-04-30taki tradycyjny, wigilijny;)Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: