Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegobarszcz czerwony w proszku 1 sztuk
śliwki suszone 3 sztuk
grzyby suszone 18 sztuk
mąka 1 szklanek
jajko 1 sztuk
woda 5 łyżek stołowych
sól według uznania
żółtko 1 sztuk
cebula 1 sztuk
bułka tarta 1 łyżek stołowych
masło 1 łyżek stołowych
pieprz według uznaniaWykonanie:Wykonanie barszczu:
śliwki gotować w jednej szklance
wody 15 minut. Namoczone 3
grzyby w szklance
wody, gotować 30 minut w tej samej wodzie. Barszcz rozpuścić w 5 szklankach wrzącej
wody. Dodać
grzyby i
śliwki razem z
wywarem, w którym się gotowały.Wykonanie uszek: posiekaną drobno
cebulę podsmażyć na
maśle. Ugotowane
grzyby drobno pokroić, dodać
tartą bułkę,
cebulę i
żółtko. Doprawić
solą i
pieprzem.Z
mąki,
jajka, szczypty
soli i
wody zagnieść ciasto, rozwałkować, pokroić na kwadraty. Na każdym położyć nadzienie, złożyć po przekątnej i zlepić brzegi. Uszka wrzucać do osolonej, wrzącej
wody i wyjmować, gdy wypłyną.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!WigiliaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: