ßßß Cookit - przepis na Grillowane aromatyczne kotleciki jagnięce

Grillowane aromatyczne kotleciki jagnięce

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
schab jagnięcy z kością 1 kilogramów
jałowic mielony 1 łyżek deserowych
majeranek 1 łyżek deserowych
cebula 2 sztuk
sól według uznania
olej według uznania
wino czerwone wytrawne 1 szklanek
skórka z cytryny - otarta 1 sztuk
sok z cytryny 1 sztuk
liść laurowy 1 sztuk
goździki 2 sztuk
imbir 1 szczypta
cukier 1 szczypta
ziarenka jałowca według uznania
ziele angielskie według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Marynata: do wina dodać sok i skórkę z cytryny, listek laurowy, goździki, szczyptę imbiru oraz cukru i po kilka ziarenek jałowca, ziela angielskiego oraz pieprzu czarnego, i zagotować.
Umyty, osuszony schab pokroić na kotlety tak, aby przy każdym została kostka. Mięso mocno wygnieść ręką, natrzeć jałowcem oraz majerankiem i włożyć do kamiennego garnka. Obłożyć plasterkami cebuli, zalać przestudzoną marynatą, przykryć, obciążyć i odstawić na 24 godziny w chłodne miejsce.
Wyjęte z marynaty mięso osuszyć, natrzeć solą i posmarować olejem. Piec na grillu z obu stron do zrumienienia. Można tez upiec w folii aluminiowej, wysmarowanej olejem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Grilla
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11847/Grillowane-aromatyczne-kotleciki-jagniece