Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
schab jagnięcy z kością 1 kilogramówjałowic mielony 1 łyżek deserowych
majeranek 1 łyżek deserowych
cebula 2 sztuk
sól według uznania
olej według uznania
wino czerwone wytrawne 1 szklanek
skórka z cytryny - otarta 1 sztuk
sok z cytryny 1 sztuk
liść laurowy 1 sztuk
goździki 2 sztuk
imbir 1 szczypta
cukier 1 szczyptaziarenka jałowca według uznania
ziele angielskie według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:Marynata: do
wina dodać sok i
skórkę z cytryny,
listek laurowy,
goździki, szczyptę
imbiru oraz
cukru i po kilka ziarenek jałowca,
ziela angielskiego oraz
pieprzu czarnego, i zagotować.Umyty, osuszony
schab pokroić na kotlety tak, aby przy każdym została kostka.
Mięso mocno wygnieść ręką, natrzeć jałowcem oraz
majerankiem i włożyć do kamiennego garnka. Obłożyć plasterkami
cebuli, zalać przestudzoną marynatą, przykryć, obciążyć i odstawić na 24 godziny w chłodne miejsce.Wyjęte z marynaty
mięso osuszyć, natrzeć
solą i posmarować
olejem. Piec na grillu z obu stron do zrumienienia. Można tez upiec w folii aluminiowej, wysmarowanej
olejem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrillaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: