Wykonanie
Dzisiaj przepis na kolejną pastę, tym razem z
zielonego groszku i
bazylii, ta pasta jest chyba moją ulubioną i używam ją zamiast
masła, bo pasuje praktycznie do wszystkiego co wytrawne ;)
![](/Data/Images/malekulinaria.blogspot.com\2014_slash_03_slash_pasta-z-zielonego-groszku/l/1658381959.jpg)
Składniki:paczka mrożonego
groszku4 łyżki
oliwy z oliwek20 listków świeżej
bazyliisól i
pieprzkiełki do dekoracjiPrzygotowanie:
Groszek oraz listki
bazylii gotujemy przez 30 minut w lekko osolonej wodzie z 2 łyżkami
oliwy z oliwek.Odlewamy i zalewamy zimną
wodą w celu lekkiego ostudzenia. Przekładamy do miski i wszystko blendujemy do uzyskania gładkiej, jednolitej konsystencji. Dodajemy
sól i
pieprz do smaku i 2 łyżki
oliwy z oliwek, wszystko miksujemy 2 minuty mikserem na najniższych obrotach ;) Na końcu dekorujemy i gotowe. Ja osobiście polecam jeść pastę na tostach opieczonych z
masłem czosnkowym.POWODZENIA I SMACZNEGO ;)
![](/Data/Images/malekulinaria.blogspot.com\2014_slash_03_slash_pasta-z-zielonego-groszku/l/-430303240.jpg)
![](/Data/Images/malekulinaria.blogspot.com\2014_slash_03_slash_pasta-z-zielonego-groszku/l/-1160556724.jpg)
![](/Data/Images/malekulinaria.blogspot.com\2014_slash_03_slash_pasta-z-zielonego-groszku/l/529358530.jpg)
Moja propozycja podania:
![](/Data/Images/malekulinaria.blogspot.com\2014_slash_03_slash_pasta-z-zielonego-groszku/l/1930919685.jpg)
Petite Princesse