Wykonanie
« Powrót  
Chleb grahamaDodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
drożdże 130 gramów
woda 5 szklanek
miód 2 łyżek stołowych
otręby 2 szklanek
sól 2 łyżek deserowych
kiełki pszenne 1 szklanek
mąka 5 szklanek
mąka pszenna 4 szklanek
orzechy 2 szklanek
rodzynki 2 szklanekWykonanie:
Drożdże, ciepłą
wodę,
miód wymieszać i pozostawić na 10 minut, a następnie dodać resztę składników i lekko wymieszać. Całość odstawić na 1 godzinę. Uformować 4 bochenki, włożyć do wysmarowanej tłuszczem brytfanki i pozostawić na 20 minut do wyrośnięcia. Piec w temperaturze 200 stopni C przez 45-60 minut.Uwagi:
Woda powinna być ciepła,
mąka pszenna z pełnego przemiału
Pieczywo weg.Potrawy mączne weg.Komentarze:Autor: FloressData: 2009-04-29bardzo dobryAutor: maradonnaData: 2008-12-22a czy taki
chleb da sie tez zrobic w wypiekaczu?? mam moulinexa, do tej
pory robilam tylko gotowe mieszanki,ale chcialabym sprobowac calkowicie wlasnej produkcji:DDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: