Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
szparagi zielone 250 gramów
sól 0,25 łyżek deserowychkromki
bagietki 4 sztuk
masło 4 plastry
kapary z zalewy 1 łyżek stołowych
oliwa 1 łyżek stołowychWykonanie:Zdrewniałe końcówki
szparagów odciąć, delikatnie je obrać i gotować w osolonej wodzie 5 minut. Odcedzić i zahartować lodowata
woda.Na każdej kromce
pieczywa położyć plasterek
masła i opiec 5 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Na ciepłych grzankach położyć
szparagi, posypać je
kaparami i lekko skropić
oliwą. Podawać od razu.Uwagi:
Bagietkę można zastąpić ciabattą.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kanapki weg.Kuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: