Wykonanie
Pstrąga możemy upiec z samymi
ziołami, możemy też, dla odmiany, nafaszerować go
pieczarkami i podać z
ryżem.SKŁADNIKI:4
pstrągi łososiowe15 dag
pieczareknatka pietruszkiząbek
czosnkusok z 1/2
cytrynysól,
pieprzoliwamasłoPstrągi umyć, osuszyć, skropić
sokiem z cytryny i posolić.
Pieczarki umyć, pokroić w plasterki,
czosnek pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać
masło, wrzucić
czosnek, zeszklić, dodać
pieczarki, poddusić, odparować, doprawić
solą,
pieprzem i posiekaną
natką pietruszki. Brytfannę wysmarować
oliwą. Ułożyć
pstrągi. Nadzienie z
pieczarek podzielić na 4 części. Nafaszerować
pstrągi, polać
oliwą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 175-190 stopni C. Piec ok.15 minut. Zrumienić z obu stron. Podawać z
ryżem i surówką.