Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
oliwa 3 łyżek stołowych
mąka ziemniaczana 10 dekagramów
mąka pszenna razowa 10 dekagramów
cebula 3 sztukziarno soi 0 . 5 kilogramów
oliwka zielona marynowana 0.5 szklanek
sól według uznania
pieprz według uznania
tymianek według uznania
bułka tarta według uznaniaWykonanie:Pokroić w kostkę
cebulę i podsmażyć ją na
oliwie. Namoczyć i ugotować
soję. Zmielić ją przez maszynkę. Do masy cały czas mieszając stopniowo dodawać
mąki i
wodę, której dodać tyle, aby masa miała konsystencję ciasta. Dodać
oliwki,
sól i
przyprawy. Włożyć masę do formy posmarowanej
oliwą i wysypanej
tartą bułką. Można podawać z sosami:
grzybowym lub
pomidorowym.Jarzyny i Pasztety weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: