Bardzo mi się podobają przepisy z Odchudzającej książki kucharskiej - oto kolejny z nich - puszyste naleśniki z farszem z kaszy i białego sera z podduszoną cebulką - wyśmienite!Składniki(5 naleśników)1 porcja 380 kcalNa ciasto naleśnikowe:1 i 1/2 szklanki maki pełnoziarnistej1 szklanka mleka 1/ 5% tłuszczu2/3 szklanki ciepłej wody2 jajasól2 łyżki oliwy z oliwekNa farsz:1 szklanka kaszy gryczanej1 jajo200 g sera twarogowego chudego2 łyżki jogurtu naturalnegosól i pieprz1 cebulaoliwa do podduszenia cebuliWykonanieZrobiłam ciasto na naleśniki i usmażyłam je bez dodatkowego tłuszczu na patelni teflonowej. Kaszę ugotowałam w osolonej wodzie. Cebulę pokroiłam w kostkę i poddusiłam z solą i pieprzem na oliwie. Po wystygnięciu kaszy i cebuli, zrobiłam farsz, dodając twaróg, jajo, jogurt i przyprawiłam do smaku. Farsz wyłożyłam na naleśniki i zawinęłam je w rulony. Przed podaniem można podsmażyć.Opracowała Edyta