Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 7SkładnikLogo Ilość Czego
burak 1 kilogramów
czosnek ząbek 2 sztuk
borowik suszony 4 sztuk
włoszczyzna 0.5 porcja
sól według uznania
pieprz czarny ziarnisty według uznania
ziele angielskie według uznania
liść laurowy według uznaniasokz
cytryny według uznania
cukier według uznania
kwas buraczany 2 szklanekWykonanie:
Borowiki gotujemy w wodzie w której wcześniej się moczyły.
Włoszczyznę z wcześniej rozdrobnionymi
burakami przyprawiamy i gotujemy przez około 30 minut, następnie zestawiamy z ognia i odkładamy do wychłodzenia. Letni
wywar z
buraków cedzimy przez sito dodajemy do tego
wywar z
grzybów i
kwas buraczany.Przyprawiamy wszystko
solą,
pieprzem,
cukrem sokiem z cytryny.Wszystko to odstawiamy by smaki się połączyły.Autor: kizuhZobacz inne przepisy użykownika!WigiliaZupyKomentarze:Autor: kuba3dData: 2009-12-15dzx przydało mi sięDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: