ßßß Cookit - przepis na Barszcz czerwony

Barszcz czerwony

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 7
Składnik
Logo Ilość Czego
burak 1 kilogramów
czosnek ząbek 2 sztuk
borowik suszony 4 sztuk
włoszczyzna 0.5 porcja
sól według uznania
pieprz czarny ziarnisty według uznania
ziele angielskie według uznania
liść laurowy według uznania
sokz cytryny według uznania
cukier według uznania
kwas buraczany 2 szklanek
Wykonanie:
Borowiki gotujemy w wodzie w której wcześniej się moczyły.Włoszczyznę z wcześniej rozdrobnionymi burakami przyprawiamy i gotujemy przez około 30 minut, następnie zestawiamy z ognia i odkładamy do wychłodzenia. Letni wywar z buraków cedzimy przez sito dodajemy do tego wywar z grzybów i kwas buraczany.Przyprawiamy wszystko solą, pieprzem,cukrem sokiem z cytryny.Wszystko to odstawiamy by smaki się połączyły.
Autor: kizuh
Zobacz inne przepisy użykownika!
Wigilia
Zupy
Komentarze:
Autor: kuba3d
Data: 2009-12-15
dzx przydało mi się
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4207/Barszcz-czerwony