Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegokotlety z
karkówki 8 sztuk
boczek wędzony 16 plastrywarzywa dowolne według uznania
pieprz biały 0,5 łyżek deserowych
pieprz czarny 0,5 łyżek deserowych
czosnek sproszkowany 2 łyżek deserowych
tymianek 0,5 łyżek deserowych
musztarda 2 łyżek stołowych
sól 0,5 łyżek deserowych
olej według uznaniaWykonanie:Marynata: pół szklanki
oleju wymieszać z
solą,
pieprzami,
czosnkiem,
tymiankiem oraz
musztardą.Marynatą posmarować kotlety i odstawić na 2 godziny do lodówki.Na każdy kawałek
mięsa położyć po 2 plasterki
boczku i przypiąć wykałaczką. Grillować 30 minut , przewracając
mięso co kilka minut.Na tacce posmarowanej
olejem ułożyć kawałki warzyw (
papryka,
pomidory,
cukinia) i grillować kilka minut. Gotowe warzywa nadziać na 8 wykałaczek i powbijać szaszłyczki w upieczone kotlety z
boczkiem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrillaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: